Oops...
Slider with alias exploration header not found.

Het service-, kennis- en verkoopcentrum
Dana SAC Benelux
zet ook uw wereld in beweging

Dana SAC Benelux is het service, verkoop-en kenniscentrum van Noordwest-Europa voor de producten uit de businessunit Dana Off-Highway. Dana Off-Highway is èèn van de vijf businessunits van Dana Incorporated: Wereldleider in hoogwaardig geëngineerde oplossingen voor het aandrijven van voertuigen en machines.

Dana SAC Benelux heeft twee productgroepen, Drivetrain Systems en Motion Systems  en is hiermee de meest complete aanbieder in de markt op het gebied van aandrijfsystemen en componenten op zowel mechanisch, conventioneel, hydraulisch als elektrisch gebied.

Drivetrain Systems

Motion Systems

Dana Electrified

Uniek lokaal servicecentrum
voor de producten van Dana Off-Highway
met een wereldwijd bereik

De klant staat bij ons centraal. Vandaar dat wij graag dicht bij uw markt en productiefaciliteiten aanwezig zijn. Onze specialisten spreken de taal van de markt en bieden een oplossing die het beste aansluit op de specifieke situatie van onze klant.

Om onze klanten volledig van dienst te kunnen zijn leveren we niet alleen de onderdelen, maar bieden wij een compleet product- en dienstenportfolio op het gebied van aandrijving, lieraandrijving, hydraulica en assen.

De combinatie van kwaliteitsproducten, marktkennis en dienstverlening staat garant voor de feilloze, krachtige beweging waar u naar op zoek bent.

Engineering en technisch advies

Onze productlijnen kunnen in bijna elke industriële of mobiele toepassing worden ingepast. Het ervaren engineeringteam is toepassingsgericht, levert technische ondersteuning en kan complete aandrijfsystemen en custom made oplossingen ontwerpen.

Revisie, reparatie en assemblage

U kunt rekenen op een kundige reparatie, revisie en assemblage door onze vakmensen werkzaam in de volledig uitgeruste werkplaats in Alphen aan den Rijn. Voor deze werkzaamheden staat een ruime voorraad aan onderdelen ter beschikking.

Spareparts en componenten op voorraad

Wij zijn uw voorraadhoudende vestiging voor de spare parts en componenten van de productgroepen Drivetrain Systems en Motion Systems. Hierdoor heeft u de originele onderdelen met de juiste kwaliteit en specificaties snel in huis.

Gecertificeerde kwaliteit in product en dienst

Dana SAC Benelux is door DNV gecertificeerd. De ISO 9001:2015 certificering kwaliteitsmanagement. De ISO 14001:2015 certificering voor een correct milieumanagement. De OHSAS 18001:2007 certificering voor ons veiligheidsmanagementsysteem.

Brede ervaring vanuit
verschillende markten

De kennis en ervaring van onze engineers van de specifieke gebruiken en lokale
eisen van de Benelux markt worden toegepast in nieuwe productoplossingen.De engineers denken graag met u mee en zetten hun ruime ervaring op het gebied
van mechanische en elektrische aandrijvingen, transmissies, hydraulica en lieren voor u in.

Landbouw

De componenten en systemen van Dana SAC Benelux vormen de basis van installaties waar bedrijfszekerheid, veiligheid en betrouwbaarheid een rol spelen. Juist in de landbouw. Onze sterke marktpositie, ervaring en de kwaliteit van onze producten zijn een direct gevolg van voortdurende innovatie van bewezen concepten. Onze merken leveren u altijd up-to-date technologie, zodat uw bedrijf nooit stil hoeft te staan.

Bouw

Een betere efficiëntie wordt bereikt door minder gewicht en volume, een hoge graad van betrouwbaarheid en onderlinge vervangbaarheid. Wiel- en rupsgedreven aandrijfsystemen, direct in de standaard wieltrims en sprocket wielen gemonteerd, vergroten de vrije afstand naar de grond voor terreinwagens en zwenkaandrijfsystemen. Deze kunnen ondanks hun geringe afmeting zeer hoge torsiekoppelwaarden aan.

Bulk industrie

De componenten en systemen van Dana Spicer en Dana Brevini zorgen ervoor dat installaties en machines gesmeerd lopen. Onze componenten voldoen aan de hoogste nationale en internationale kwaliteitseisen en worden daarom wereldwijd toegepast in de bulk industrie. Een betere efficiëntie, een hoge graad van betrouwbaarheid en onderlinge vervangbaarheid zorgen voor een continue werkproces, waardoor uw bedrijf nooit stil hoeft te staan.

Maritieme industrie

In havens en scheepswerven worden wereldwijd de kraaninrichtingen aan havens en dokken in beweging gebracht door planetaire reductiesystemen van Dana. De bewezen betrouwbaarheid en kracht van onze Drivetrain en Motion Systems zoals bijvoorbeeld de zwenkinstallaties zorgen ervoor dat de met volledig gewicht beladen kranen soepel en accuraat kunnen ronddraaien bij elke temperatuur, in ieder klimaat.

Offshore

De componenten en systemen van Dana Spicer en Dana Brevini genieten in de offshore sector aanzien en bieden vertrouwen zowel op mechanisch als hydraulisch gebied. Onze componenten en systemen, staan aan de basis van bijvoorbeeld hoogwaardige reddingssytemen en zijn een garantie voor feilloos presterende hydraulische scheepskranen en offshore kranen. Duurzaamheid en betrouwbaarheid zijn de belangrijkste eisen in de Olie- & Gasindustrie. Dit is dan ook de reden dat de DNV gecertificeerde systemen van Dana de voorkeur genieten als het aankomt op krachtaandrijving in de Offshore.

Algemene industrie

Op het gebied van mechanische transmissietechnologie denken wij graag met u mee en bieden wij duurzame en betrouwbare oplossingen voor uw drivetrain- en motionvraagstukken. Onze sterke marktpositie en de kwaliteit van onze producten en diensten zijn een direct gevolg van voortdurende innovatie van bewezen concepten. De compacte, maar krachtige componenten bieden oplossingen op maat, daarbij staan ze garant voor een hoge productiviteit en lage onderhoudskosten.

Het meest volledige leveringsprogramma
aan Drive en Motion Technologies
mechanisch, hydraulisch, hybride en elektromechanisch

U kunt nu met meer producten en diensten terecht bij Dana SAC Benelux dan ooit tevoren. In het Drivetrain Systems assortiment vallen de productgroepen axles, wheel drives, trackdrives, e-drive systems en drive shafts van Spicer®. In het assortiment van de Motion Systems vallen de industriële planetaire gearboxes, motoren en pompen, bevel helical gearboxes, electronic controls, valves, flowcontrol en lieren van Brevini®. Daarnaast leveren we ook industrial shafts van GWB en de extruder drives van PIV

Het laatste nieuws
voor de markt

Dana SAC Benelux
Röntgenweg 24
2408 AB Alphen aan den Rijn
T +31 172 42 80 80
benelux@dana.com

I am text block.